ما 139 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

پرینت

آخرین یافته‌ها درباره تغذیه با شیر مادر

تاریخ انتشار : . مقالات علمی

امتیاز کاربران
ضعیفعالی 

 

آخرین یافته ها درباره تغذیه با شیر مادر

آکادمی متخصصان اطفال آمریکا (AAP)  بیانیه ای را صادر نموده است که از تغذیه با شیر مادر به شدت حمایت می کند. در حال حاضرAAP به فهرست طویلی از سازمانها از جمله سازمان بهداشت جهانی و یونیسف پیوسته است که از تغذیه با شیر مادر حمایت جدی می نمایند.تغذیه با شیر مادر

تغذیه با شیر مادر کودک را در برابر لوکمی (سرطان خون) محافظت می نماید

محققان اخیرا دریافته اند که تغذیه با شیر مادر خطر برخی از انواع لوکمی های درون کودکی را کاهش می دهد. یک تیم تحقیقاتی از مرکز سرطان شناسی دانشگاه مینه سوتا در مطالعه ای اعلام داشتند(منتشر شده در مجله موسسه ملی سرطان) نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند نسبت به کودکانی که شیر خشک می خورند 30 درصد کمتر در معرض خطر لوکمی قرار دارند.

دکتر لسلی ل. روبیسون |(L.L.ROBISON) می گوید: «ما مدتهای مدید بود که فواید شیردهی با شیر مادر و ارتباط آن با محافظت کودکان در برابر عفونت ها را می دانستیم. اکنون شواهدی در دست داریم که نشان می دهند تاثیرات تحریک کننده سیستم ایمنی توسط آن (شیر مادر)می تواند منفعت بسیار مهمتری را در بر داشته باشد: محافظت در برابر سرطان »

محققان بر روی 2200 کودک مبتلا به لوکمی حاد و 2400 کودک دیگر به عنوان گروه کنترل مطالعه کردند. اطلاعات مربوط به تغذیه با شیر مادر از طریق مکالمات تلفنی با مادران اطفال بدست آمده اند. نتایج مطالعه نشان می دهد اطفالی که حداقل 1 ماه با شیر مادر تغذیه شده اند خطر ابتلا به لوکمی پیشرفته در آنها 21 درصد کمتر است و در اطفالی که شش ماه بیشتر از شیر مادر تغذیه نموده اند خطر لوکمی تا بیش از تا بیش از 30 درصد کاهش می یابد.

احتمال اینکه کودک شما از S.I.D.S بمیرد کمتر می شود

برخی مطالعات نشان داده اند که تغذیه با شیر مادر محافظی در برابر سندرم مرگ ناگهانی اطفال (S.I.D.S) است و این اثر همراه با جلوگیری از بیماری گوارشی و یا تنفسی نیز هست.

بیشتر استراحت خواهید کرد

شیر دادن به طفل عملی آرامش بخش است نشستن یا دراز کشیدن برای ساعات متوالی در روز در حالیکه به کودک خود شیر   می دهید حتی فردی با فعالیت بسیار بالا را آرام می کند در طی روند شیر دهی مغزتان مواد شیمیایی خاصی را سنتز می کند که به شما آرامش بخشیده و احساس بهتر شدن و رفتار مادرانه بهتری می دهد. مکیدنهای طفل پایانه های عصبی را در سر پستان تحریک می کند که پیامهایی را به هیپوتالاموس و غده هیپوفیز ارسال می دارد و آنها را وادار به ترشح اکسی توسین و پرولاکتین می نماید.

اینها هورمونهای شیر دهی هستند که شما را آرام می کنند و آرامش می بخشد.

سریعتر وزن کم می کنید

شیر دادن کالری ها را می سوزاند بیش از 600 کالری در روز. در زنان شیرده 600 کالری این مثل آن است که هر روز 2 ساعت ورزشهای آئروبیک انجام دهید. یک مطالعه به چاپ رسیده در مجله انجمن متخصصین رژیم های غذایی آمریکایی نشان می دهد که شیر دادن به نوزاد چربیهای دور رانها و کفل ها را ذوب می کند.

فرزند شما برای تمام عمر لاغر نخواهد بود

مطالعه انجام شده در سال 1992 در دانشگاه کالیفرنیا الگوهای رشد طبیعی نوزادانی را که با شیر مادر تغذیه شده اند و نوزادانی که تحت تغذیه به روش دیگر بوده اند را با هم مقایسه کرده است.

براساس این تحقیقات در هر گروه افزایش وزن در سه ماه اول مشابه است مادر 4 تا 18 ماه بعد میزان افزایش وزن در نوزادانی که با روشهای دیگر تغذیه می شوند بالاتر بوده است که نشان می دهد کودکانی که با شیر مادر تغذیه شده اند لاغرترند. کلا میانگین وزن نوزادان تغذیه شده با شیر مادر در طی 12 ماه اول زندگی 5/1 پوند (680گرم ) کمتر بوده است.

دکتر هینگ (Heinig) می گوید: «ما توانستیم نشان دهیم بچه هایی که با شیر مادر تغذیه می شوند وزن طبیعی دارند و بچه هایی که با روش های مصنوعی تغذیه می شوند اضافه وزن پیدا می کنند.»

فرزندان شما IQ بالاتری خواهند داشت

آیا می توانید به فرزند خود هدیه ای ارزشمند تر از مغز بدهید؟ وقت مشاهده نماییم تنها یک سوم مغز در زمان تولد شکل گرفته است و شیر مادر به طور کامل کننده ای ساختار مغز را طی دو سال اول زندگی تکمیل می سازد. بسیار شگفت زده خواهیم شد. شیر گاو شاید تنها می تواند استخوانهای بزرگی را بوجود آورد. ولی چه کسی تا بحال در مورد یک گاو با هوش چیزی شنیده است؟

فرزند شما کمتر به عفونتهای گوش مبتلا خواهد شد

کودک شما که با شیر خودتان او را تغذیه می کنید نه تنها نسبت به عفونتهای گوش بلکه در برابر سایر عفونتها نیز مقاومتر خواهد بود. شیر دادن به کودک موجب محافظت وی در برابر اسهال عفونتهای معدی رودی و تنفسی و در حقیقت هر نوع عفونتی  می شود.

در واقع ارتباط بین تغذیه با شیر مادر و عدم ابتلا به عفونتهای گوش در مورد نوزادانی که بخصوص در چهار ماه اول زندگی با شیر مادر تغذیه می شوند. نتیجه مطالعات به ثبت رسیده است ولی در مورد اینکه دلیل آن چیست نظریات مختلفی ارائه شده است. به طور مثال نظریه ای هست که بر مبنای آن روش شیر دادن به نوزادان موجب کمک به عملکرد لوله های اَستاش می گردد که گوش در برابر عفونت محافظت می نماید. ولی در عین حال ترکیبات شیر مادر هم در این بین بی تاثیر نیستند. چون مقایسه ای بین دو گروه در این مورد صورت گرفته است. به این ترتیب که گروه اول به وسیله شیشه شیر با شیر مادر تغذیه شدند و گروه دوم با شیر خشک نتایج حاکی از ابتلای کمتر گروه اول به عفونتهای گوش بوده است.

عفونت گوش میانی

از هر سه کودک که زیر 3 سال دو کودک حداقل یکبار به عفونت حاد گوش میانی مبتلا می شوند و این بیماری شایع ترین دلیل ضعف شنوایی در کودکان است.

عفونت گوش میانی اغلب عامل باکتریایی دارد ولی گاهی هم ویروسی است. اثبات شده است که تغذیه با شیر مادر خطر ابتلا به عفونت گوش میانی را کاهش می دهد. برخی از محققان می گویند این شاید به خاطر انتقال عوامل ایمن ساز مادر از طریق شیر دادن به نوزاد می باشد.

کودک شما حساسیت (آلرژی) کمتری خواهد داشت

نوزادانی که شیر مادر را می خورند آلرژی های غذایی بسیار کمتری داشته و مشکلات مربوط به آنها را ندارند. مشکلاتی از قبیل اسهال، استفراغ، اگزما، عفونت های گاستروانتریتی و عفونت های تنفسی.

حساسیت های غذایی وقتی ایجاد می شوند که پروتئین های خارجی از جدار روده های نوزاد عبور کرده وارد جریان خون شده و موجب واکنش هایی شوند که گاهی خفیف و گاهی هم تهدید کننده سلامتی و زندگی کودک  اند. شیر مادر حاوی   ایمنوگلوبولین های متعددی است که طفل را در برابر حساسیت ها محافظت می نماید. اولین ایمونوگلوبولین عبوری یعنی IgA به پروتئینهای خارجی متصل شده مانع از عبور آنها از جداره روده و ورود به جریان خون و در نتیجه بروز آلرژی می شود.

از 6 الی 9 ماهگی بدن کودک شروع به ترشح IgA می کند اما تا قبل از آن تنها منبع دریافت IgA برای او شیر مادر است. از سوی دیگر در این زمان آنتی بادی های ضد عوامل بیماریزا هم از طریق شیر مادر به طفل انتقال می یابند که این روند به محافظت نوزاد در برابر آلرژی ها کمک می نماید.

تغذیه با شیر مادر جنبه اکولوژیک دارد

شیر مادر نه نیاز به حمل دارد نه بسته بندی و نه یخچال در واقع شیر خشک نیازمند ظرفی خاص ( شیشه و پلاستیک و فلز و کاغذ ) و آب است مواد زائدی هم به تبع در محیط به جای می گذارد.

هر سال 80 میلیون نوزاد در جهان متولد می شود که بسیاری از آنان شیر خشک مصرف می کنند پس صدها هزار گاو مورد نیاز است که کاری جز تهیه شیر برای این منظور ندارند. هر یک از این گاوها نیاز به  فضا، آب و غذا و سایر مواد برای رشد و پرورش دارند پس می بینید که تغذیه با شیر مادر تا چه حد می تواند در اقتصاد خانواده جامعه و نیز سیستم اکولوژیکی جهان موثر باشد.

سایر منافع تغذیه با شیر مادر

الف: محافظت کودک در برابر عفونت های گوناگون

  1. اسهال: کودکان با سن کمتر از 12 ماه که با شیر مادر تغذیه می شوند نسبت به کودکانی که با روشهای دیگر تغذیه    می گردند در برابر بیماری اسهال حاد مصون ترند.
  2. هموفیلوس آنفلونزا: در یک جمعیت همراه  با یک گروه کنترل عوامل خطر ساز برای اولین هجوم هموفیلوس آنفلونزا تیپ B مورد بررسی قرار گرفتند و معلوم شد که شیر مادر برای اطفال کمتر از 6 ماه یک فاکتور محافظت کننده به شمار می آید.
  3. ایجاد پاسخ واکسن: در یک مطالعه سطوح آنتی بادهای اطفال ایمن شده در کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شدند از کودکانی که در گروه دیگر قرار داشتند بسیار بالاتر بود. این یافته ها شواهدی محکم دال بر این هستند که تغذیه با شیر مادر موجب اکتساب پاسخ ایمنی هومورال فعال در اولین سال تولد است. همچنین گروه اول پاسخ سرمی و ترشحی بهتری نسبت به واکنشهای  perioral وparental  از خود نشان دادند. شیر انسان می تواند ایمنی های اختصاصی یا غیر اختصاصی را به سطح موکوسی خارجی روده و احتمالا مجرای تنفسی نوزاد انتقال دهد. وجود چنین مصونیت گسترده ای در دوره اولیه زندگی نوزاد و زمانی که سیستم ایمنی هنوز نا بالغ است اهمیت بسیار زیادی دارد.
  4. کولیت نکروز دهنده داخلی (NEC): در تحقیق دیگری ، در بررسی نوزادانی که پس از 30 هفته متولد شده بودند ، معلوم شد در آنهاییکه با شیر مادر تغذیه شده بودند بیماری NEC  بسیار نادر است و در عوض در بچه هایی که با شیر خشک تغذیه می شوند ، 20 بار شایع تر بود.
  5. عفونت گوش میانی: کوتاه بودن مدت دوره تغذیه با شیر مادر عفونت های تنفسی مکرر و عفونت گوش میانی در ارتباط است. عفونت حاد گوش میانی و دوره طولانی ترشح گوش میانی در ارتباط با نوع جنسیت نوزاد سابقه بیماری گوش در خواهر و برادر های دیگر و عدم تغذیه با شیر مادر می باشد.
  6. تبخال: شیر مادر می تواند در حفظ نوزاد در برابر آلودگی با ویروس تبخال تیپ II موثر باشد.
  7. عفونت های تنفسی: نتایج تحقیقات نشان می دهد که خطر ابتلا به عفونت های تنفسی در مقایسه دو گروه یاد شده در اطفالی که با شیر مادر تغذیه می شوند به نصف تقلیل می یابد.
  8. گاستروانتریت: در کشورهای صنعتی کودکانی که با شیر خشک تغذیه می شوند 4-3 برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا با اسهالند. بنابر تحقیات گاستروانتریت روتا ویروسی متوسط تا حاد در کودکان تغذیه شده با شیر خشک 5 برابر شایع تر است.
  9. MS / مالتیپل اسکلروزیس: عدم تغذیه با شیر مادر ارتباط مستقیم با افزایش خبر ابتلا به MS دارد. هر چند که اتیولوژی این بیماری هنوز هم به خوبی معلوم نشده است.
  10. بهداشت دندان: در نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند بهداشت دندانها و استحکام آنها نسبت به نوزادان شیر خشکی بسیار بهتر و بیشتر است.
  11. دیابت ملیتوس: خطر ابتلا به دیابت در نوزادانی که در سرما ابتلای زندگی خود شیر مادر را دریافت نموده اند به میزان 34% کاهش می یابد.
  12. سرطان دوران بچگی: کودکانی که به طریق مصنوعی تغذیه شده یا تنها به مدت 6 ماه یا کمتر با شیر مادر تغذیه شده اند، در معرض خطر بیشتری از لحاظ ابتلا به سرطان تا بل از 15 سالگی هستند خطر در کودکان شیر خشکی در مقایسه با کودکانی با شیر مادر تغذیه شده اند 8-1 برابر است.

ب: منافعی که شیردهی برای مادر در بردارد:

زنانی که کودکان خود را شیر می دهند نسبت به زنانی که مبادرت به شیردهی نمی کنند به مدت طولانی تری در دوره           بی قاعدگی می مانند. همچنین خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان شیردهی که مدت شیردهی طول عمرشان زیادتر بوده است کاهش می یابد. شواهدی هم در زمینه کاهش خطر ابتلا به سرطان رحم، سرطان تخمدان و آندومتر در مورد زنان شیرده درست است.

شیر دادن زنان مبتلا به دیابت موجب می شود که نیاز روزانه آنها به انسولین کاهش یابد.

ج: منافع اجتماعی

  1. حفظ فاصله زمانی مناسب بین بچه ها.
  2. پاسخ ایمنی بهتر در برابر تزریق واکسنها و سرمها.
  3. صرفه جویی اقتصادی برای خانواده و دولت.
  4. این صرفه جویی ها شامل هزینه های غذا و مراقبتهای پزشکی است.
  5. صرفه اکولوژیکی: (منابع ، شیشه ، پلاستیک ، فلز و کاغذ) و زباله کمتر محیط زیست.
  6. کاهش مشکلات سو استفاده های جسمی و جنسی از کودکان.

 

منبع : www.breastfeeding.com

ترجمه و تنظیم: مریم نصیری آذر

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید